Opastettu kierros näyttelyyn 

Keskiviikkona 9.10.
Näyttelykonseptin on luonut professori emeritus Tom Simons, joka taustoittaa näyttelyä opastetulla kierroksella keskiviikkona 9.10. klo 17:00. 

Kierros on ilmainen, osallistujamäärä on rajoitettu.

PÄIVITYS: Ryhmäkierros on täyteen varattu, voit ilmoittautua varasijalle täällä.

Näyttely avoinna 25.9.2019–12.4.2020

Arkkitehtuurimuseo, pieni ja suuri näyttelysali

Arkkitehtuurimuseon syksyn päänäyttely rakentaa yhteyden Alvar Aallon arkkitehtuurista sitä ympäröivään maisemaan. Näyttely esittelee Aaltoa inspiroineita maisemakäsityksiä ja avaa tapoja, joilla hän liitti maiseman osaksi arkkitehtuuria. Aalto rakensi tyyliään erilaisia maisema- ja tilakäsityksiä yhdistellen. Hän tutki keskisuomalaista maisemaa ja pohjoismaisia puutarhoja. Toisaalta hän viehättyi Välimeren kulttuurimaisemasta ja Akropoliksesta, Japanin tilakäsityksestä ja islamilaisen maailman puutarhoista.

Ihannetilassa arkkitehtuuri liitettäisiin kuvaan lopuksi, osaksi sille valmiiksi suunniteltua maisemaa. Vaikka tavoite jäi olosuhteista johtuen pitkälti toteutumatta, jalostetun maiseman ihanne on nähtävissä esimerkiksi Teknillisen Korkeakoulun päärakennuksessa, jossa suomalaisesta punasavesta ja graniitista toteutettu klassinen muotoaihe yhdistyy paikalla olleeseen puukujaan. Näyttely toteutetaan Arkkitehtuurimuseon ja Alvar Aalto -säätiön yhteistyönä. Näyttelykonseptin on luonut professori emeritus Tom Simons ja käsikirjoituksesta vastaa kuraattori Teija Isohauta.

Vastuujärjestäjä:
Sini Parikka, maisema-arkkitehti, kulttuurituottaja